Vikten av att ta hand om dig.

Vi lever i ett samhälle där allt handlar om att göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Människor går in i väggen, blir utbrända och sjuka på många olika sätt. Vi blundar för att stress är en stor bidragande orsak till både psykisk och fysisk ohälsa. Själen, kroppen och imunförsvaret behöver närvaro och lugn för att hinna med. Ja det kanske låter djupt men om du inte tar din kropp på allvar, hur ska du då kunna ta allt annat på allvar? Har du ingen kropp som orkar leva så har du inget liv som är värt att leva-TRO mig.
Detta är något jag tror vi alla kommer behöva träna på, förhoppningsvis så kommer det en dag där stress är lika ovanligt och konstigt som att vara lugn och njuta av nuet är idag.
Stress handlar inte bara om att göra så lite som möjligt, det handlar också om att vara i det du gör. något även jag behöver träna på, att liksom vara i det du gör istället för att tänka "jag är snart klar då ska jag göra det och sen det och sen det" osv.
Men, till saken, i detta ständiga stress samhälle så kan det behövas att en sätter sig ner och tar det lugnt. Prioritera din hälsa, planera in vila i ditt schema och skriv upp en lista på saker du blir lugn av och göra som ger dig energi. För mig kan vila och få ny energi vara att kolla på serier, måla, läsa, lyssna på podd eller musik, eller bara vara utomhus och andas in och lukta på naturen. Då kan jag släppa allt annat som jag har och tänker på.
 
Tills nästa gång-ta hand om er-kärlek!
 
Hälsa, SaraTipsar, verktyg | | Kommentera |
Upp